Camping de Veldmeijer

Midden in het landelijke gebied Twente

Landelijk gebied in Twente

Sanitair gebouw

Wasmachine & droger

Gratis WiFi!

Vissen in de omgeving

Wandel- & fietsroutes

Speeltuin voor kinderen

Honden toegestaan

Klaar om er tussen uit te gaan?

Wat heeft onze camping te bieden

Onze camping in het prachtige landelijke gebied van Twente is dé ideale plek voor rust en natuur.

Het sanitair bestaat uit vijf toiletten, vijf was- en douchegelegenheden en een aparte ruimte voor minder valide kampeerders of bezoekers. Naast de receptie is er een spoelkeuken voor afwas en faciliteiten zoals een centrifuge, wasmachine, droger en magnetron. Huisdieren zijn welkom, mits aangelijnd.

Er zijn mogelijkheden om te vissen en de omgeving leent zich bij uitstek voor prachtige wandel- en fietstochten. Kinderen kunnen genieten van speelmogelijkheden zoals glijbaan, schommels, zandbak, skelters, kinderfietsjes, steppen en een trampoline. Er is ook een kinderzwembad. Voor rondtrekkende kampeerders is er altijd plaats beschikbaar en gratis WiFi is beschikbaar onder voorwaarden.

Ontstaan van camping de Veldmeijer

Op de boerderij De Veldmeijer woonden heel vroeger drie broers. Maar zo als dat vroeger ging, kon er maar één op de boerderij verder boeren. Die boer is terug te vinden op het logo van de camping. Het is Veldmeijers Jan, de opa van Joke.

Voor het ontstaan van de camping moeten we terug naar 1958. Het is het jaar waarop de vader van Joke, “oons pa”, is overleden. De moeder van Joke, “oons ma Rieka”, stond er ineens alleen voor. Boeren ging niet meer. Samen met haar zus, “oons Graadje”, schakelde ze voorzichtig over naar een kampeerboerderij. Eerst met overnachtingen van groepen op de deel.

Joke is in 1952 op deze mooie plek geboren en zij maakte de verandering van boeren naar kamperen mee. Zo zag ze in 1960 het eerste tentje op de plek van het veldje “‘t Doarp”. En zo groeide de camping langzaam door.  In 1968 kwam er een verse kracht bij. Gerrit verliet zijn Almelo voor zijn grote liefde Joke. Naast Rieka, Graadje en Joke, stak ook Gerrit de handen flink uit de mouwen.

In 1999 namen Joke en Gerrit de camping over. Die groeide uit tot 6 veldjes met 35 staanplaatsen. In 1997 had zoon Marc zíjn grote liefde Marieke naar De Veldmeijer gehaald en in 2022 trokken Marc en Marieke officieel bij het bedrijf in. Tot groot verdriet van iedereen moesten in oktober van datzelfde jaar Joke, Gerrit en Marieke met z’n drieën verder na het plotseling overlijden van Marc. Samen hadden ze al een nieuw logo uitgekozen. Het huidige logo is het oude logo in een nieuw jasje. Na het overlijden van Marc wilde Marieke dit logo voortzetten.

Maar het belangrijkste, in de geest van Marc zetten zij dagelijks samen de schouders eronder, zoals ze dat op De Veldmeijer al generaties lang doen.